Domov Krása a péče Různé typy pleti a odpovídající péče o ni

Reklama

Různé typy pleti a odpovídající péče o ni

Bude vás zajímat

1. Mastná pleť: Mastná pleť má tendenci být lesklá, s rozšířenými póry a náchylná k akné. Péče o mastnou pleť zahrnuje použití čistících produktů s obsahem kyselin, které regulují nadměrnou produkci oleje. Důležité je také používat lehké hydratační krémy a nekomedogenní produkty, které nepřetěžují pokožku.

2. Suchá pleť: Suchá pleť má tendenci být suchá, svědivá a náchylná k začervenání. Péče o suchou pleť zahrnuje použití hydratačních produktů s obsahem hydratačních látek, jako jsou hyaluronová kyselina a glycerin. Doporučuje se také používat jemné čisticí prostředky a vyhýbat se tvrdým mýdlům, které mohou pleť vysušit ještě více.

3. Citlivá pleť: Citlivá pleť reaguje na různé podněty, jako jsou parfémy, konzervační látky a silné účinné látky. Péče o citlivou pleť zahrnuje použití jemných a hypoalergenních produktů, které nezpůsobují podráždění. Dále je důležité chránit pleť před slunečním zářením pomocí krému s vysokým ochranným faktorem.

4. Smíšená pleť: Smíšená pleť kombinuje různé vlastnosti jako mastnou pleť v T-zóně a suchou pleť na ostatních částech obličeje. Péče o smíšenou pleť vyžaduje použití speciálních produktů, které hydratují suché oblasti a regulují nadměrnou produkci oleje v mastných oblastech.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

Reklama