Domov Krása a péče Péče o nehty na rukou a nohou

Reklama

Péče o nehty na rukou a nohou

Bude vás zajímat

Náš hebký povrch kůže je jedním z prvků, který nám pomáhá tvořit první dojem. Přestože mnoho z nás klade důraz na péči o pleť a vlasy, péče o nehty je často opomíjena. Správná péče o nehty je však klíčová pro zachování jejich zdraví a krásy. Zde je několik tipů, jak správně pečovat o nehty na rukou a nohou:

1. Čištění a dezinfekce:

  • Před každým manikúrou nebo pedikúrou důkladně vyčistěte nehty a okolí kůže měkkou houbičkou namočenou do teplé vody a jemného mýdla. Tím odstraníte nečistoty, bakterie a zbytky kosmetiky.

2. Stříhání a pilování:

  • Při stříhání nehtů používejte speciální nehtové nůžky a pilník. Stříhejte nehty rovně a pilujte je do žádaného tvaru. Nenatáčejte nehty příliš krátce, abyste zabránili vzniku bolestivých zánětů nehtového lůžka.

3. Hydratace:

  • Pravidelně hydratujte nehty a okolí kůže kvalitním hydratačním krémem nebo olejem. To pomůže udržet nehtovou ploténku pružnou a zdravou a zabraňuje lámání a třepení.

4. Ošetření nehtové kůžičky:

  • Pokud máte zatvrdlou nehtovou kůžičku, pravidelně ji masírujte jemným exfoliačním prostředkem a poté jemně odstraňujte pomocí speciálního nástroje nebo oranžového dřevěného špachtle.

5. Používání kvalitních laků:

  • Pokud rádi lakujete nehty, zvolte kvalitní a bezpečné laky bez škodlivých chemikálií. Nezapomeňte na ochranný podkladový lak a vrchní ochranný lak, který prodlouží trvanlivost vaší manikúry.

6. Opatrnost při používání nehtových nástrojů:

  • Buďte opatrní při používání nehtových nástrojů, jako jsou pilníky, nehtové nůžky a oranžové dřevěné špachtle. Příliš tvrdý tlak nebo špatné použití může poškodit nehty nebo nehtovou kůžičku.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

Reklama